Hvad er boligsocialt arbejde?
TEMA
Hvad er boligsocialt arbejde?
Boligsocialt arbejde er det forebyggende sociale arbejde, som er målrettet udvalgte geografiske boligområder med høje koncentrationer af udsatte beboere. Formålet med det boligsociale arbejde er at forebygge, at boligområder udvikler sig i en negativ retning. Arbejdet sigter samtidig efter at styrke den enkelte udsatte beboer og give dem bedre livschancer.
Effektmålinger indikerer, at boligsociale indsatser har en positiv påvirkning på kriminalitet, uddannelse og beskæftigelse. Derudover viser kvalitative undersøgelser, at både beboere og professionelle samarbejdspartnere finder indsatsen vigtig og virkningsfuld.
Du er altid velkommen til at kontakte CFBU, hvis du har brug for rådgivning omkring nye veje i det boligsociale arbejde. Vi tilbyder sparring pr. telefon og mail, eller vi kan komme ud og holde oplæg eller facilitere en workshop om emnet.
Vil du vide mere om det boligsociale felt, så er et godt sted at starte: “Inspirations- og Videnskatalog – viden om boligsociale aktiviteter støttet af Landsbyggefonden” som et katalog udarbejdet af Center for Boligsocial Udvikling (CFBU) for Landsbyggefonden (LBF). Kataloget samler og skaber overblik over viden og forskning om indsatser i udsatte boligområder, herunder CFBU’s egne undersøgelser. Læs kataloget her nu i en opdateret version.
Anne Maria Foldgast
Rikke Egaa Jørgensen
Hvad er boligsocialt arbejde?
Undertemaer
Evalueringer og logbøger
Forankring
Kortlægning
Tværsektorielt samarbejde
Her er en oversigt over undertemaet indenfor temaet hvad er boligsocialt arbejde?
Hvis du har spørgsmål eller ønsker mere information, er du velkommen til at kontakte centerleder, Anne Maria Foldgast
Tlf. 25 60 78 28