Genhusning

Hjem / Temaer / Byudvikling / Genhusning

UNDERTEMA

Genhusning

Genhusning har været et velkendt og brugt værktøj for boligorganisationer igennem flere årtier i forbindelse med renoveringer af almene bebyggelser. Når sundhedsskadelige boliger skal rives ned, kan genhusninger være en nødvendighed, og når der skal renoveres, kan genhusning sikre, at beboerne ikke udsættes for unødvendige helbredsrisici.

I mange af landets udsatte boligområder står man i dag over for en presserende opgave med at genhuse beboere som følge af parallelsamfundsaftalen. Særligt i de 17 områder, der enten er eller har været på Social-, Bolig- og Ældreministeriets liste over ’omdannelsesområder’, arbejdes der på at ændre beboersammensætningen radikalt, og mange beboere skal genhuses enten midlertidigt eller permanent. Det er et politisk krav, at andelen af almene familieboliger nedbringes til 40% i områderne. Det indebærer en historisk stor genhusningsopgave for boligorganisationerne, og planerne for omdannelse i boligområderne rækker frem til 2030.

Specialkonsulent
Natasja Lund
Tlf. 30 99 03 41
nlu@cfbu.dk
Kontakt Natasja, hvis du ønsker at høre mere eller få sparring på en konkret udfordring.

BYUDVIKLING

UNDERTEMAER

Den blandede by

Genhusning

Her er en oversigt over de forskellige undertemaer indenfor byudvikling

 

Hvis du har spørgsmål eller ønsker mere information, er du velkommen til at kontakte vores chefkonsulent, Anne Clementsen

Tlf. 50 77 80 60

Grøn omstilling