Medborgerskab & sammenhængskraft
TEMA
Medborgerskab & sammenhængskraft
Udsatte borgere har sværere forudsætninger for at deltage og indgå i samfundets fællesskaber i forhold til resten af befolkningen. Dels fordi de ofte er dårligere stillet sundheds- og trivselsmæssigt, dels fordi denne gruppe har færre sociale, kulturelle og økonomiske ressourcer. På den måde er udsathed forbundet med en ufrivillig ikke-deltagelse.
Den boligsociale indsats kan understøtte medborgerskabet og sammenhængskraften i udsatte boligområder ved en skærpet opmærksomhed på de grupper, der har sværere forudsætninger for at deltage og indgå i samfundets fællesskaber. Medborgerskab er ikke noget, man automatisk har som borger. Tværtimod er medborgerskab noget, man både skal lære og praktisere.
Lasse Kjeldsen
Siff Monrad Langkilde (barsel)
Medborgerskab og sammenhængskraft
Undertemaer
Beboerinddragelse
Trivsel og naboskab
Frivillighed
Ungeråd
Her er en oversigt over de forskellige undertemaer indenfor medborgerskab og sammenhængskraft
Hvis du har spørgsmål eller ønsker mere information, er du velkommen til at kontakte vores chefkonsulent, Lasse Kjeldsen
Tlf. 31 31 87 16
Hvad vi kan tilbyde
Strategi for frivillighed
Hvis inddragelse af frivillige skal tjene mere end det formål at nå målsætninger i de enkelte (bolig)sociale aktiviteter, skal vi kigge på civilsamfundsarbejdet med andre øjne. Mangler I inspiration til at arbejde mere strategisk med frivilligheden, boligområdets sammenhængskraft eller beboernes medborgerskab?
CFBU tilbyder at afholde workshoppen ’Strategi for frivillighed’ for jer og jeres samarbejdspartnere. Emnerne kan være rekruttering, fastholdelse og ledelse af frivillige. På workshoppen arbejder vi med viden, inspiration og redskaber til at lægge en strategi for arbejdet med frivillige med et fokus på målsætninger om medborgerskab og sammenhængskraft. Se et tidligere workshopsprogram her.
Kontakt centerleder Anne Maria Foldgast, hvis I er interesserede i en workshop.
Læs mere workshops
Hold dig opdateret