Beskæftigelse
TEMA
Beskæftigelse
Ledigheden i udsatte boligområder er højere end i resten af landet. De ledige borgere døjer ofte med en række udfordringer, der står i vejen for at komme i beskæftigelse, såsom et lavt uddannelsesniveau eller sociale og familiemæssige udfordringer.
Forskningen viser, at helhedsorienterede indsatser er afgørende for at komme problemerne til livs. Boligselskaber, kommuner og erhvervslivet skal alle på banen, hvis beskæftigelsesindsatser i udsatte boligområder skal lykkes.
Du er altid velkommen til at kontakte CFBU, hvis du har brug for sparring omkring beskæftigelses- og uddannelsesindsatser for udsatte ledige og unge, som ikke er i gang med uddannelse og job. Vi tilbyder sparring pr. telefon og mail, eller vi kan komme ud og holde oplæg eller facilitere en workshop om emnet.
Karen Broberg
Ulrik Lerbech Vinter
Sarah Lunar
Beskæftigelse
Undertemaer
Fremskudt beskæftigelse
Social beskæftigelse
Negativ social kontrol
Socialøkonomisk virksomhed
Her er en oversigt over de forskellige undertemaer indenfor beskæftigelse
Hvis du har spørgsmål eller ønsker mere information, er du velkommen til at kontakte vores chefkonsulent, Sarah Lunar
Tlf. 26 40 25 80
fra viden til handling
Hvad vi kan tilbyde
Workshop
Tematilbud: jobskabelse i renovering
Få rådgivning og inspiration til, hvordan renovering af almene boliger kan skabe jobs for ledige beboere. Bygherrer, entreprenører, jobcentre og boligsociale indsatser har med stort engagement samarbejdet om at tage et socialt ansvar. Indsatser for social beskæftigelse har fået mere end 300 ledige ud på byggepladserne i almene boligområder.
CFBU tilbyder sparring, rådgivning og lokale workshops, hvor du kan høre mere om disse partnerskaber og få inspiration til, hvad der konkret skal til for, at renoveringer bliver en løftestang for lokale beboere.
Læs mere workshops
Rapport
Uddannelses- og jobgaranti i ghettoer og udsatte boligområder
Denne rapport er en midtvejsevaluering af puljen ’Uddannelses- og jobgaranti i ghettoer og udsatte boligområder’. Formålet med puljen er at skabe en målrettet indsats, der bringer arbejdsløse beboere i udsatte boligområder i uddannelse eller beskæftigelse. Midtvejsevalueringen er skrevet til beslutningstagere og ledere, der arbejder med udvikling og implementering af beskæftigelsesindsatser for udsatte ledige.
Herunder ledere i jobcentre, sekretariatsledere i boligsociale helhedsplaner samt andre aktører, der skal hjælpe ledige i udsatte boligområder i beskæftigelse. Læs midtvejsevalueringen her.
Hold dig opdateret