Uddannelse & livschancer
TEMA
Uddannelse og livschancer
Har børn og unge gode livschancer, klarer de sig bedre med hensyn til uddannelse. Indsatser, der kan understøtte børn og unges uddannelse og livschancer, er derfor centrale for at bryde den negative sociale arv.
Antallet af unge, der tager en uddannelse, stiger. Restgruppen af unge uden uddannelse og job er dog stadig større i udsatte boligområder end i befolkningen generelt. Udfordringen er kompleks og svær at løse som enkelt aktør. Det er nødvendigt at arbejde på alle fronter. Både familien, dagtilbud, grundskolen, ungdomsuddannelserne og fritidslivet er vigtige arenaer, hvor der skal sættes ind for at sikre, at udsatte børn og unge får de bedst mulige kort på hånden.
CFBU tilbyder sparring, oplæg og lokale workshops om indsatser, der kan understøtte børn og unges uddannelse og livschancer i udsatte boligområder.
Ulrik Lerbech Vinter
Kathrin Houmøller
Uddannelse og livschancer
Undertemaer
Familiekurser og forældrekompetencer
Skolefravær
Lommepengejob og fritidsjob
Uddannelsesvejledning
Her er en oversigt over de forskellige undertemaer indenfor uddannelse og livschancer
Hvis du har spørgsmål eller ønsker mere information, er du velkommen til at kontakte vores specialkonsulent, Kathrin Houmøller
Tlf. 50 89 45 10
TEMASIDE: Min makkerlæser - Min ven
Temaside:
MIN MAKKERLÆSER – MIN VEN
Min makkerlæser – min ven er udviklet af CFBU som en metode til at implementere læsetræningsmetoden Paired Reading, der er veldokumenteret som en virkningsfuld metode til at styrke børns læsning.
På denne temaside kan du finde alle de materialer, du har brug for, hvis du vil arbejde med Min makkerlæser – min ven.
fra viden til handling
Hvad vi kan tilbyde
Workshop
Samarbejde om familieindsatser
CFBU tilbyder at afholde lokale workshops om samarbejde om familieindsatser, der kan fremme små børns livschancer. I er måske et boligsocialt tilbud, et lokalt dagtilbud og en sundhedspleje, der i fællesskab gerne vil udvikle et nyt eller eksisterende tilbud til sårbare småbørnsfamilier i et udsat boligområde?
På CFBU’s workshops vil I få mulighed for at arbejde med den indsats, som I ser et behov for at udvikle i jeres boligområde. I vil få inspiration til at se på den med nye øjne og mulighed for at sparre med andre i samme situation.
Se et eksempel på en workshop-invitation her.
Kontakt chefkonsulent Rikke Mygind, hvis I er interesseret i en workshop.
Læs mere workshops
“Jeg deltog i workshoppen om familieindsatser sammen med mine to samarbejdspartnere fra kommunalt regi. Under workshoppen fik vi talt os ind på det konkrete projekt, og vi fik tid til nytænkning ud fra oplæg og vidensdeling med de øvrige deltagere. Workshoppen har bragt os tættere sammen om det fælles projekt.”
Vi tilbyder workshops inden for en bred vifte af emner, herunder uddannelse, sundhed, social ulighed, og meget mere. Find ud af, hvordan vores erfarne undervisere og praktikere kan hjælpe dig med at opnå dine mål og skabe positive forandringer.
Læs mere workshops
Bente Jakobsen
Socialfaglig beboerrådgiver i ‘Fælles Fremtid på Tværs’ i Ikast
Hold dig opdateret