Hjem / Nyheder / Ny udgivelse: Tilgængeliggørelse af foreningsliv
nyheder
14. december 2023

Ny udgivelse: Tilgængeliggørelse af foreningsliv

En antologi om social idrætsudvikling målrettet børn og unge fra udsatte boligområder på Nørrebro

I de udsatte boligområder står flere børn og unge uden for foreningslivet. Men hvorfor eksisterer denne ulighed i deltagelse? Hvilke strukturelle barrierer og udfordringer møder børnene i deres hverdag som kan udgøre en hindring for deres vej ind i fritidsfællesskaberne? Og hvordan kan man arbejde med rammerne i foreningerne og med at skabe den nødvendige støtte og hjælp rundt om barnet, så der bliver plads til børn med andre forudsætninger?

I denne antologi ser forfatterne, Jonas Følsgaard Grønvad, Aske Tybirk Kvist, Astrid Bertelsen og Stine Wadskær Munch nærmere på børns og unges deltagelse i foreningslivet i de udsatte boligområder. Med Nørrebro som omdrejningspunkt præsenterer antologien fire perspektiver på, hvilke barrierer og udfordringer, der begrænser børn og unges vej ind i foreningslivet, og giver bud på, hvordan foreningslivets fællesskaber kan tilgængeliggøres for flere børn og unge.

Antologien er blevet til i et tæt samarbejde mellem Center for Boligsocial Udvikling, NørreBrobyggerne og Nørrebro United. Antologien tilbyder viden, inspiration og erfaringer til alle, der ønsker at udvikle deres arbejde med at få flere af de børn og unge, der i dag står udenfor, ind i foreningslivet.

                                 Download antologien her

Se seneste nyheder