Hjem / Nyheder / NY RAPPORT: NABOAMBASSADØRER RULLER DEN RØDE LØBER UD
nyheder
6. april 2017

NY RAPPORT: NABOAMBASSADØRER RULLER DEN RØDE LØBER UD

Naboambassadører, der systematisk byder nye beboere velkommen, har styrket naboskabet i fem udsatte boligområder. Ny rapport fra CFBU viser, at indsatserne både gør tilflytterne gladere for at bo i deres boligområde og får dem til i stigende grad at deltage i fællesaktiviteter. Indsatsen kan dermed være med til at vende udviklingen i områder, hvor naboskabet har svære vilkår.

Lajla Kongstad på 66 arbejder som frivillig naboambassadør i Vollsmose, Odense. De seneste år har hun og en gruppe andre beboere systematisk budt nytilflyttere i boligområdet velkommen med velkomstmapper og en snak om faciliteter og aktiviteter i boligområdet:

– Jeg synes, at det er spændende at møde en masse mennesker. Jeg møder mange glade mennesker, og jeg har ikke være ude for noget decideret negativt som naboambassadør. Jeg har været ude for nogle som ikke ville lukke op, det er jo deres valg, selvom man godt kan høre at de er hjemme. Det er faktisk kun sket et par gange. Jeg tror absolut, at vi har en positiv betydning for folk, de føler sig velkomne.

CFBU’s nye rapport om resultaterne af naboambassadørers indsats i fem boligområder, tyder på, at indsatserne gør en forskel for de tilflyttede beboere. I undersøgelsen sammenlignes tilflyttede beboere, der har været i kontakt med en naboambassadør med beboere, der ikke har været i kontakt med en naboambassadør. 98% af de beboere, der har været i kontakt med en naboambassadør, er glade for at bo i deres boligområde, hvilket kun gælder 74 % af dem, der ikke har været i kontakt med naboambassadører.

CFBU har på baggrund af rapporten udarbejdet håndbogen “Velkommen til nye beboere”, der beskriver hvordan man kan arbejde med ambassdør-indsatser i praksis.

 

LÆS MERE 

Se seneste nyheder