Hjem / Nyheder / NY HÅNDBOG: SÅDAN FÅR UU OG DE BOLIGSOCIALE INDSATSER UNGE I UDDANNELSE
nyheder
15. juni 2016

NY HÅNDBOG: SÅDAN FÅR UU OG DE BOLIGSOCIALE INDSATSER UNGE I UDDANNELSE

Stadigt flere unge i udsatte boligområder får en videregående uddannelse, men gruppen af unge uden uddannelse er fortsat markant større end på landsplan. Ny håndbog fra CFBU viser vejen til større sammenhæng i de lokale uddannelsesindsatser og bedre samarbejde mellem de professionelle i boligområderne.

CFBU samlede i starten af 2016 UU vejledere, boligsociale medarbejdere og andre interessenter til to velbesøgte konferencer. Målet var bl.a. at få lokale praktikere og beslutningstageres bud på, hvordan UU i samarbejde med det boligsociale felt kan styrke uddannelsesindsatsen for unge i udsatte boligområder.

CFBU har nu samlet de mange erfaringer, input og gode råd fra konferencerne i håndbogen ”Samarbejde mellem UU vejledninger og boligsociale indsatser”, der også bygger på seks case-undersøgelser i udsatte boligområder.

Håndbogen beskriver hvordan de kommunale UU vejledninger og de boligsociale uddannelsesindsatser hver for sig kan have svært ved at nå de udsatte unge i restgruppen uden uddannelse, og hvordan bedre samarbejde kan være nøglen til succes.

Håndbogen samler en række gode råd fra fagfolkene, som bl.a. handler om at arbejde med de toneangivende unge i boligområdet, at være til stede i boligområdet og benytte andre lokale aktiviteter som indgang til de unge.

I håndbogen opstilles tre modeller for lokalt fokuserede samarbejder om uddannelse og en tjekliste for det gode samarbejde. Mette Fabricius Madsen, der er forfatter til håndbogen, forklarer:

– De to konferencer var en virkelig positiv oplevelse. De fagfolk, vi havde samlet, er jo eksperter i at få de her unge i gang med en uddannelse og hjælpe dem med at holde fast. Og der var en meget bred erkendelse blandt de professionelle af, at de er nødt til at arbejde bedre sammen for at rykke de unge. Der er en stærk vilje til at rykke blandt de forskellige parter, men usikkerhed om, hvordan man lokalt kan etablere stærkere samarbejder. Det håber vi at kunne råd bod på med håndbogen.

Håndbogen tager blandt andet afsæt i CFBU’s rapport ‘På vej frem‘, der sætter tal på uddannelsesmønstrene blandt unge i udsatte boligområder.

Rådgivning, sparring eller oplæg om det gode samarbejde
Arbejder du med uddannelsesindsatser for unge i udsatte boligområder, og har du brug for mere konkrete råd til, hvordan jeres lokale samarbejde kan forbedres, så rykker CFBU gerne ud og bidrager med oplæg, sparring eller rådgivning. Kontakt Majken Rhod på tlf. 50 10 19 58 eller mail mrh@cfbu.dk, så kan vi sammen finde en løsning, der passer til jeres behov. Vores rådgivning er gratis.

 DOWNLOAD HÅNDBOGEN

Se seneste nyheder