Hvordan kan helhedsplaner og boligorganisationer i praksis hjælpe en socialøkonomisk virksomhed i gang i et udsat boligområde? Det giver håndbogen “Socialøkonomiske virksomheder i udsatte boligområder” svar på.
I håndbogen har CFBU og BL- Danmarks Almene Boliger samlet en række gode råd, regler og forhold, man skal tænke over, hvis man vil hjælpe socialøkonomiske virksomheder i gang.
Ledigheden i udsatte boligområder er væsentligt højere end i resten af landet. En stor del af de ledige hører til de mest udsatte ledige og har ofte en række udfordringer udover ledighed. Udfordringerne er forskellige, men der er ofte tale om et sammenspil af et lavt uddannelsesniveau samt sociale, sproglige, familiemæssige, fysiske eller psykiske udfordringer.
I helhedsplaner og boligorganisationer er der en stigende interesse for om socialøkonomiske virksomheder kan bidrage med løsninger på de beskæftigelsesmæssige udfordringer i de udsatte boligområder. I den forbindelse er der et stigende ønske om viden om denne type virksomheder, så boligsociale medarbejdere kan guide beboere og andre, der ønsker at etablere socialøkonomiske virksomheder i udsatte boligområder.