Hjem / Udgivelser / Fokus på sårbare familier i udsatte boligområder
udgivelse
27. januar 2015

Fokus på sårbare familier i udsatte boligområder

Der er en særlig risiko for mere end hver tredje af de unge under 18 i udsatte boligområder for at komme ind i en negativ spiral, viser ny rapport fra Center for Boligsocial Udvikling (CFBU).

En af løsningerne er indsatser, der fokuserer på de udsatte familier. CFBU har kortlagt og analyseret de igangværende indsatser og udarbejdet en række gode råd til praktikere på området.

35 pct. af de unge under 18 i udsatte boligområder er i særlig risiko for at komme ind i en dårlig spiral, hvor tallet på landsplan blot er 5 pct. Det viser en undersøgelse fra CFBU.

I en del udsatte boligområder arbejder man derfor med særlige indsatser målrettet sårbare familier. Det modvirker at børnene kommer ind i en negativ udvikling, og forebygger på længere sigt problemer i de udsatte boligområder. Indsatserne kan være meget forskellige, alt efter om det er familier med småbørn eller teenagere, om familierne har etnisk dansk baggrund eller ikke og hvad der ellers karakteriserer familierne.

Rapporten fra CFBU kortlægger forældreindsatser i de boligsociale helhedsplaner, og ledsages af håndbogen “Boligsociale indsatser for udsatte familier”, som giver en række anbefalinger til arbejdet med at styrke forældrene og hjælpe dem til bedre trivsel.

Om rapporten

Titel: Fokus på sårbare familier i udsatte boligområder – En kortlægning af problemstillinger og indsatser

Udgivelsesdato: Januar 2015

Sidetal: 45

Specialkonsulent
Ane Glad
Tlf. 27 28 71 33
agl@cfbu.dk

Se seneste udgivelser