Ungeråd
UNDERTEMA
Ungeråd
I ungeråd trænes unge i at organisere sig i konstruktive fællesskaber og at skabe forandring. De lærer om demokrati og rettigheder, at kunne gå i dialog og at reflektere kritisk. Frem for at være en passiv målgruppe, gøres de unge altså til aktive samarbejdspartnere, der kan yde en positiv indflydelse i deres lokale boligområde.
Forskning viser, at det at blive hørt og få indflydelse og medbestemmelse giver børn og unge selvtillid og en oplevelse af at være en ressource i fællesskabet. Arbejdet med demokrati skaber derfor modstandskraft i forhold til antidemokratiske fællesskaber, radikalisering og negativ social kontrol.
Lasse Kjeldsen
Medborgerskab og sammenhængskraft
Undertemaer
Beboerinddragelse
Trivsel og naboskab
Frivillighed
Ungeråd
Her er en oversigt over de forskellige undertemaer indenfor medborgerskab og sammenhængskraft
Hvis du har spørgsmål eller ønsker mere information, er du velkommen til at kontakte vores chefkonsulent, Sarah Lunar
Tlf. 26 40 25 80
Hvad vi kan tilbyde
Strategi for frivillighed
Hvis inddragelse af frivillige skal tjene mere end det formål at nå målsætninger i de enkelte (bolig)sociale aktiviteter, skal vi kigge på civilsamfundsarbejdet med andre øjne. Mangler I inspiration til at arbejde mere strategisk med frivilligheden, boligområdets sammenhængskraft, eller beboernes medborgerskab?
CFBU tilbyder at afholde workshoppen ’Strategi for frivillighed’ for jer og jeres samarbejdspartnere. Emnerne kan være rekruttering, fastholdelse og ledelse af frivillige. På workshoppen arbejder vi med viden, inspiration og redskaber til at lægge en strategi for arbejdet med frivillige, med et fokus på målsætninger om medborgerskab og sammenhængskraft. Se et tidligere workshopsprogram her.
Kontakt chefkonsulent Rikke Engly Mygind, hvis I er interesserede i en workshop.
Hold dig opdateret