Skolefravær

Hjem / Temaer / Skolefravær

UNDERTEMA

Skolefravær

Skolefravær er et vigtigt sted at sætte ind, hvis børn og unge i udsatte boligområder skal opnå gode livschancer. Forskningen peger på, at der er et højere skolefravær i udsatte boligområder, og at det har direkte betydning for børnenes karakterer og muligheder for at gennemføre en uddannelse. Samtidig viser international forskning, at skolefravær er en risikofaktor for sociale, økonomiske og psykiatriske problemstillinger senere i voksenlivet. Der er derfor en god grund til, at skoler i og omkring udsatte boligområder skal samarbejde med boligsociale indsatser og andre aktører om at nedbringe det problematiske skolefravær.

På denne side har vi samlet relevant viden om problematisk skolefravær, inspiration til indsatser målrettet problemstillingen og materialer til både professionelle, forældre og børn.

Konsulent
Ulrik Lerbech Vinter
Tlf. 23 63 75 35
ulv@cfbu.dk
Kontakt Ulrik, hvis du ønsker at høre mere eller få sparring på en konkret udfordring.

Uddannelse og livschancer

Undertemaer

Familiekurser og forældrekompetencer

Skolefravær

Lommepengejob og fritidsjob

Uddannelsesvejledning

Her er en oversigt over de forskellige undertemaer indenfor uddannelse og livschancer

 

Hvis du har spørgsmål eller ønsker mere information, er du velkommen til at kontakte vores specialkonsulent, Kathrin Houmøller

 

Tlf. 50 89 45 10

fra viden til handling

Hvad vi kan tilbyde

Jeg deltog i workshoppen om familieindsatser sammen med mine to samarbejdspartnere fra kommunalt regi. Under workshoppen fik vi talt os ind på det konkrete projekt, og vi fik tid til nytænkning ud fra oplæg og vidensdeling med de øvrige deltagere. Workshoppen har bragt os tættere sammen om det fælles projekt.”

Vi tilbyder workshops inden for en bred vifte af emner, herunder uddannelse, sundhed, social ulighed, og meget mere. Find ud af, hvordan vores erfarne undervisere og praktikere kan hjælpe dig med at opnå dine mål og skabe positive forandringer.

Læs mere workshops

Bente Jakobsen

Socialfaglig beboerrådgiver i ‘Fælles Fremtid på Tværs’ i Ikast

Hold dig opdateret

Indenfor Uddannelse og livschancer