Familiekurser og forældrekompetencer

Hjem / Temaer / Familiekurser og forældrekompetencer

UNDERTEMA

Familiekurser og forældrekompetencer

Forskning viser, at børn og unge i udsatte boligområder er i særlig risiko for at komme ind i en dårlig spiral. I en del udsatte boligområder arbejder man derfor med boligsociale indsatser målrettet sårbare familier, som kan modvirke, at børnenes udvikling bevæger sig i en negativ retning.

CFBU’s undersøgelser viser, at boligsociale familiekurser skaber gode resultater for familierne. Familiekurserne har til formål at styrke forældrenes kompetencer i forhold til at skabe trivsel for deres børn og holde dem ude af kriminalitet. Det kan på længere sigt forebygge problemer i de udsatte boligområder.

På denne side har vi samlet relevant viden om familiekurser og forældrekompetencer, såvel som inspiration til indsatser målrettet problemstillingen.

Konsulent
Ulrik Lerbech Vinter
Tlf. 23 63 75 35
ulv@cfbu.dk
Kontakt Ulrik, hvis du ønsker at høre mere eller få sparring på en konkret udfordring.

Uddannelse og livschancer

Undertemaer

Familiekurser og forældrekompetencer

Skolefravær

Lommepengejob og fritidsjob

Uddannelsesvejledning

Her er en oversigt over de forskellige undertemaer indenfor uddannelse og livschancer

 

Hvis du har spørgsmål eller ønsker mere information, er du velkommen til at kontakte vores specialkonsulent, Kathrin Houmøller

 

Tlf. 50 89 45 10

fra viden til handling

Hvad vi kan tilbyde

Jeg deltog i workshoppen om familieindsatser sammen med mine to samarbejdspartnere fra kommunalt regi. Under workshoppen fik vi talt os ind på det konkrete projekt, og vi fik tid til nytænkning ud fra oplæg og vidensdeling med de øvrige deltagere. Workshoppen har bragt os tættere sammen om det fælles projekt.”

Vi tilbyder workshops inden for en bred vifte af emner, herunder uddannelse, sundhed, social ulighed, og meget mere. Find ud af, hvordan vores erfarne undervisere og praktikere kan hjælpe dig med at opnå dine mål og skabe positive forandringer.

Læs mere workshops

Bente Jakobsen

Socialfaglig beboerrådgiver i ‘Fælles Fremtid på Tværs’ i Ikast

Hold dig opdateret

Indenfor Uddannelse og livschancer