Brobygning til fritids- og foreningsliv

Hjem / Temaer / Brobygning til fritids- og foreningsliv

UNDERTEMA

Brobygning til fritids- og foreningsliv

På trods af et fald i ungdomskriminaliteten i de udsatte boligområder over de seneste 15 år, er forekomsten af kriminel aktivitet blandt børn og unge i udsatte boligområder stadig højere end i befolkningen som helhed.

Unge, der mangler fritidsinteresser og fritidsjob, har større risiko for kriminel aktivitet end andre unge. Endvidere øger det risikoen, hvis unge har få eller ingen venner eller føler sig uden for en social sammenhæng.

Foreningsdeltagelse er et greb til tidlig forebyggelse af kriminalitet. Ud over at tilbyde børn og unge et positivt fællesskab, der udgør et alternativ til en gadeorienteret livsstil, kan fritidsaktiviteter også være med til at opbygge sociale og personlige kompetencer, der hjælper den unge på rette vej. Det gælder fx øget selvtillid, trivsel, samarbejdsevner og ansvarsfølelse.

Specialkonsulent
Karen Broberg
Tlf. 50 77 80 61
kbr@cfbu.dk
Kontakt Karen, hvis du ønsker at høre mere eller få sparring på en konkret udfordring.

KRIMINALITETSFOREBYGGELSE

Undertemaer

Tryghed

Gadeplan og SSP-samarbejde

Her er en oversigt over de forskellige undertemaer indenfor kriminalitets-forebyggelse

 

Hvis du har spørgsmål eller ønsker mere information, er du velkommen til at kontakte vores chefkonsulent, Lasse Kjeldsen

 

Tlf. 30 29 76 63

Brobygning til fritids- og foreningsliv

fra viden til handling

Hvad vi kan tilbyde

“En workshop giver noget, som jeg ikke synes at man ellers får. Fordi man selv er med til at skabe dagen, og man selv skal tage ansvar for både at være lyttende og for at være en aktiv medspiller.”

Vi tilbyder workshops inden for en bred vifte af emner, herunder uddannelse, sundhed, social ulighed, og meget mere. Find ud af, hvordan vores erfarne undervisere og praktikere kan hjælpe dig med at opnå dine mål og skabe positive forandringer.

Læs mere workshops

Per Christoffersen

Klubleder hos Høje-Taastrup Kommune

Hold dig opdateret

Indenfor Kriminalitetsforebyggelse