Hjem / Projekter / Mellemrummets potentiale
projekt
25. april 2024

Mellemrummets potentiale

Center for boligsocial Udvikling er i gang med en undersøgelse af, hvordan almene, private og kommunale aktører kan gå sammen om at udvikle rum udearealer i og omkring almene boligområder.

Tager man et kig på rummet mellem bygninger i og omkring de store almene boligområder, finder man ofte udstrakte velplejede græsplæner og asfalterede parkeringspladser, der meget af tiden ligger øde hen. Langs kanten af områderne man kan støde på jordvolde, hegn og store omfartsveje, der skaber en tydelig grænse mellem de almene boligområder og den omkringliggende by og natur.

Disse mellemrum har et uforløst potentiale til at samle aktører, beboere og interessenter på tværs af ejerformer og matrikelskel.

Følg med i CFBU’s projekt ’Mellemrummets potentiale’, der vil undersøge, hvordan almene boligorganisationer, kommuner, private grundejere og mange flere kan gå sammen om at udvikle mellemrum, der åbner op for fælles brug og nye fysiske, mentale og sociale forbindelser.

Vi kommer til at samle erfaringer fra konkrete udviklingsprojekter fra almene boligområder men løfter også blikket væk fra den almene sektor for at finde inspiration til at udvikle byrum og fællesarealer i fællesskab på nye måder.

Specialkonsulent
Natasja Lund
Tlf. 30 99 03 41
nlu@cfbu.dk
Kontakt Natasja, hvis du ønsker at høre mere eller få sparring på en konkret udfordring.

Projekt samling