Hjem / Nyheder / TIDLIGE MENTORINDSATSER KAN HOLDE UNGE UDE AF KRIMINALITET
nyheder
17. december 2018

TIDLIGE MENTORINDSATSER KAN HOLDE UNGE UDE AF KRIMINALITET

Mentorindsatser er en udbredt måde at holde unge ude af kriminalitet. Men hvad sker der, når mentoren slipper sit tag, og den unge skal stå på egne ben? CFBU har i en ny undersøgelse analyseret den langsigtede virkning af mentorindsatser. Undersøgelsen tyder på, at indsatserne på den lange bane lykkes med at forebygge og reducere de unges kriminalitet, men kun hvis der gribes tidligt ind.

Den internationale forskning har tidligere vist, at unge, der er ved at komme ud på et skævt spor, kan have gavn af en personlig mentor, der kan vejlede og støtte dem i at holde sig ude af kriminalitet. Mentorindsatser er derfor i de seneste år blevet en udbredt kriminalpræventiv metode bl.a. i Danmarks udsatte boligområder.

CFBU har i en ny undersøgelse analyseret langtidsvirkningerne af tre mentorindsatser i Odense, København og Ishøj, der forgik i perioden 2010-2014. De unge, der deltog i indsatsen, er blevet fulgt i årene efter for at se, om de kommer i uddannelse og arbejde eller om de sigtes for kriminalitet. De unge er desuden blevet spurgt til deres hverdagsliv, familieliv, venner, forbrug af rusmidler og kriminalitet. Svarene sammenlignes med en gruppe af lignende unge, der ikke var del af mentorindsatsen med henblik på at kunne vise virkningen af mentorindsatserne.

 LÆS MERE OG DOWNLOAD RAPPORTEN

Se seneste nyheder