Hjem / Nyheder / TEMADAG: NEGATIV SOCIAL KONTROL I EN BOLIGSOCIAL KONTEKST
nyheder
6. marts 2023

TEMADAG: NEGATIV SOCIAL KONTROL I EN BOLIGSOCIAL KONTEKST

Styrelsen for International Rekruttering og Integration, Center for Boligsocial Udvikling og Boligsocialnet afholder i fællesskab en temadag målrettet boligsociale medarbejdere om negativ social kontrol.

 

Forebyggelse af negativ social kontrol er et område, som den boligsociale indsats er begyndt at arbejde mere målrettet med. Arbejdet med at styrke beboernes sociale, demokratiske og kritiske kompetencer har en forebyggende effekt i forhold til problemstillingen, og det sker blandt andet gennem metoder og aktiviteter, der fremmer medborgerskab og sammenhængskraft i udsatte boligområder.

På temadagen stiller vi skarpt på, hvad det indebærer at arbejde forebyggende med negativ social kontrol blandt beboere i udsatte boligområder, ligesom vi skal høre konkrete erfaringer med boligsocialt arbejde med at forebygge negativ social kontrol. Det kan fx handle om kontrollens udtryksformer og mekanismer, faglige dilemmaer samt potentialer i at arbejde områdebaseret og kollektivt med forebyggelse. Negativ social kontrol er netop et socialt fænomen, der udspringer i familien, omgangskredsen eller lokalmiljøet.

Gennem oplæg og erfaringsudveksling skal temadagen således bidrage til at skabe et fælles sprog, refleksion og en grundlæggende forståelse for arbejdet med negativ social kontrol i en boligsocial kontekst.

På temadagen får du:

  • En personlig fortælling om at have været udsat for negativ social kontrol.
    Introduktion til begreberne æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.
  • Herunder viden om centrale mekanismer, tegn hos børn og voksne, individets strategier, motivationen bag, omfang mv.
  • Indblik i områdebaseret forebyggelse af negativ social kontrol i udsatte boligområder i en kombination af små vidensoplæg og fælles drøftelser med deltagerne.
  • Inspirationsoplæg fra en boligsocial helhedsplan.

Målgruppe
Temadagen henvender sig til medarbejdere fra helhedsplaner, boligorganisationer og andre aktører, der arbejder lokalt med og har interesse i forebyggelse af negativ social kontrol blandt beboere i udsatte boligområder.

Hvor og hvornår
Mandag den 17. april 2023 kl. 10.00 – 15.30 (morgenmad kl. 9.30 – 10.00).
MBK, Pilestræde 61, 1112 København K. 500 meter fra Nørreport.

Pris og tilmelding: Deltagelse er gratis men kræver tilmelding senest 10/4. Se program og tilmed dig her.

Se seneste nyheder