Hjem / Nyheder / NY PODCASTSERIE: DEN EKSTRA INDSATS
nyheder
18. februar 2021

NY PODCASTSERIE: DEN EKSTRA INDSATS

BYLYD har produceret en podcastserie på tre afsnit, der undersøger hvad det boligsociale arbejde er og hvordan det fungerer.

I de socialt udsatte boligområder bor der mange mennesker, som har tunge sociale udfordringer. Det er derfor, boligområderne betegnes som socialt udsatte. Det er mennesker, som har brug for hjælp til at fungere godt i hverdagen, hjælp til at komme i gang med en uddannelse, hjælp til at lære andre mennesker at kende og få brudt ensomheden, eller hjælp til at få og fastholde et job.

Sådan en særlig indsats findes. Den hedder “den boligsociale indsats” og består af sociale ydelser, som ligger oveni eller udover de almindelige, kommunale ydelser. Ydelserne er designet til det enkelte boligområde på baggrund af analyser, som viser, hvad beboerne lige præcist i det her område har brug for.

I en podcastserie på tre afsnit, ‘Den ekstra indsats’, besøger vi socialt udsatte områder i København, Helsingør, Aarhus og Brøndby Strand. Vi taler med beboere, med boligsociale medarbejdere, med kommunale medarbejdere, med forskere og med Landsbyggefonden, der finansierer det boligsociale arbejde. Altsammen for at finde ud af, hvad der er op og ned i det boligsociale arbejde. Podcastserien er produceret af BYLYD i samarbejde med Center for Boligsocial Udvikling.

 LÆS MERE OG LYT TIL PODCASTEN

Se seneste nyheder