Hjem / Nyheder / MILLIARDRENOVERINGER SKABER JOBS I UDSATTE BOLIGOMRÅDER
nyheder
23. august 2018

MILLIARDRENOVERINGER SKABER JOBS I UDSATTE BOLIGOMRÅDER

Danmarks udsatte boligområder renoveres i disse år for milliarder. En del af områderne benytter renoveringerne til at få lokale ledige i praktikforløb, løntilskudsstillinger eller ordinære jobs. 

Drivkraften er velvilje og socialt engagement hos bygherre, entreprenør og håndværkerne på byggepladsen, og projekterne har tilsammen fået over 300 ledige ud på byggepladserne. Det viser CFBU’s nye undersøgelse, der har kortlagt renoveringernes beskæftigelsesfremmende tiltag i de udsatte boligområder.

De fleste udsatte boligområder er opført i 1960’erne og -70’erne og undergår i disse år omfattende renoveringer. 38 udsatte boligområder var således i 2017 i gang med renoveringer støttet af Landbyggefonden med i alt 11 mia. kr. Det giver en potentiel mulighed for at bruge byggepladserne til at få lokale beboere ind på arbejdsmarkedet gennem praktikpladser, løntilskudsstillinger og ordinære jobs. CFBU har i en ny undersøgelse kortlagt brugen af disse lokale beskæftigelsesfremmende tiltag.

Kortlægningen viser, at 22 ud af de 38 områder med en renovering har skabt uddannelsesaftaler, praktikker eller jobs. Tendensen er, at jo større renoveringerne er, desto flere jobåbninger for de lokale beboere skabes der, men kortlægningen rummer også eksempler på at mindre renoveringer kan anvendes til at skabe jobåbninger.

 

 LÆS MERE OG DOWNLOAD RAPPORTEN

Se seneste nyheder