Hjem / Nyheder / GØR DE FREMSKUDTE BESKÆFTIGELSESINDSATSER EN FORSKEL?
nyheder
18. februar 2015

GØR DE FREMSKUDTE BESKÆFTIGELSESINDSATSER EN FORSKEL?

CFBU holdt i fredags en workshop, hvor lederen og 15 konsulenter fra teamet bag den fremskudte beskæftigelsesindsats i seks udsatte boligområder i Københavns Kommune deltog. Mette Fabricius Madsen og Helle Nielsen fra CFBU stod for workshoppen. Formålet var at udfolde gruppens idéer og tanker om den fremskudte beskæftigelsesindsats og i fællesskab lave en visuel fremstilling af sammenhængen mellem indsatsens aktiviteter og hvilke resultater man ønsker at opnå. Samtidig er workshoppen startskuddet til evaluering af den fremskudte beskæftigelsesindsats, som skal forløbe over det næste halve år.

Afdelingschef Lone Helder fra Udvalgte Boligområder i Københavns Kommune, som er den særlige afdeling, der arbejder med fremskudt beskæftigelsesindsats i Københavns udsatte boligområder:

– Det er en evaluering af en indsats vi har arbejdet med siden november 2009. Workshoppen handlede om, hvad indsatsen består i, og hvorved den adskiller sig fra den ‘almindelige’ jobcenter indsats – og hvad er det for nogle muligheder det giver, når man er tilgængelig og møder borgeren i lokalområdet .

Hvordan har workshoppen været i dag, har I fået noget ud af det?

– Det er godt for både medarbejderne og mig selv at prøve at sætte ord på, hvad det egentlig er vi går og gør. Det er ikke så tit, at vi reflekterer over de ekstra muligheder, som den lokale tilstedeværelse giver – for os er det jo blevet en normal ‘kernedrift’. Jeg kan faktisk blive helt overrasket over, at medarbejderne gør så meget godt. Det er sjældent, at man ser helheden tegnet sådan op. Og vi har lige fået fire nye kolleger ind, og for dem er det jo super læring at få det her helhedsbillede af, hvad indsatsen består i.

Mette F. Madsen fra CFBU fortæller:

– Vi mødte en flok engagerede medarbejdere og det var tydeligt, at teamet i den fremskudte beskæftigelsesindsats oplever, at de gør en forskel ved at være til stede i lokalområdet. Mit indtryk er, at der er mange afledte positive effekter ved at jobcenteret er til stede i de udsatte boligområder og har tæt kontakt til de boligsociale aktører. Jeg ser frem til at blive klogere på hvilke borgere, der har gavn af indsatsen og om de positive forventninger afspejles i beskæftigelsesstatistikken.

Se seneste nyheder