Hjem / Nyheder / GODE IDEER TIL ”BAKKEN”
nyheder
19. marts 2015

GODE IDEER TIL ”BAKKEN”

CFBU evaluerer skoleprojekt i Hedehusene, Tåstrup.

I Charlottekvarteret i Hedehusene samarbejder den boligsociale helhedsplan for andet år i træk med skolen om alternative undervisningsforløb. Undervisningen henlægges til nye læringsrum, og der er fokus på andre fagligheder, som f.eks. håndværk og innovation. Det sker i forsøget på at overkomme udfordringen med den sociale trivsel i klassen og skoletrætte unge.

I uge 12 udarbejdede 5.a og 5.b på Charlotteskolen ideer til hvad der skal ske med Bakken. Bakken er en relativt øde grund tæt på skolen og boligområdet, hvor kun ganske få af eleverne opholder sig, og netop derfor skal Bakken optimeres til glæde for området og skolens børn.

Eleverne har de sidste dage fortalt historier om Bakken, interviewet områdets beboere om deres forhold til Bakken samt udviklet konkrete ideer til hvad der skal ske med Bakken. Ideerne bliver i disse dage visualiseret på kreativ vis. I morgen skal eleverne bygge modeller ud fra ideerne, der på fredag skal til afstemning. Den idé med flest stemmer bliver realiseret til efteråret, hvor eleverne i løbet af en uge skal bygge og udforme det konkrete forslag. Om der kommer en forhindringsbane under jorden, klatrehytter i træerne, en ny bålplads eller noget helt fjerde er endnu uvist, men der er ingen tvivl om, at eleverne er fulde af gode ideer.

CFBU har i starten af året indgået et samarbejde med de boligsociale medarbejdere fra helhedsplanen i Charlottekvarteret og Charlotteskolen om at evaluere denne indsats i 2015. Det er konsulenterne Rikke Engly Mygind og Anne Maria Foldgast samt student Astrid Marie Sonne-Frederiksen fra CFBU, som er tilknyttet projektet.

Se seneste nyheder