Hjem / Nyheder / FYRAFTENSMØDER OM SAMARBEJDET MELLEM FOLKESKOLER OG BOLIGSOCIALE INDSATSER
nyheder
11. september 2014

FYRAFTENSMØDER OM SAMARBEJDET MELLEM FOLKESKOLER OG BOLIGSOCIALE INDSATSER

Folkeskoler og boligsociale indsatser har begge børn og unge fra udsatte boligområder som målgruppe. Samarbejde på flere fronter er derfor oplagt. Flere af skolereformens nye tiltag, som ”den åbne skole” og de understøttende timer styrker mulighederne i det fremtidige samarbejde. Det sætter vi fokus på!

På fyraftensmødet ser vi på mulighederne for samarbejde efter skolereformen og præsenterer eksempler på eksisterende samarbejder mellem boligsociale indsatser og folkeskoler. Herunder tre metodeudviklende inspirationsoplæg om samarbejde.

Fyraftensmødet vil give inspiration – samt lægge op til drøftelser af mulighederne for et fremtidigt styrket samarbejde mellem de boligsociale indsatser og folkeskolen.

Hvor og hvornår?
København: 1. oktober 2014 kl. 14.00-16.30 i BL – Danmarks Almene Boliger, Studiestræde 50, 1554 København V.

Aarhus: 2. oktober 2014 kl. 14.00-16.30 i BL- Danmarks Almene Boliger, Saralyst Allé 55, 8270 Højbjerg.

For hvem?
Arrangementet er åbent for alle, men er målrettet boligsociale projektledere og – medarbejdere. Medarbejdere på folkeskoler, i kommuner og boligorganisationer.

Oplæg og debat

  • Konsulenterne Anne Maria Foldgast og Rikke Engly Mygind fra CFBU vil orientere om tiltagene og perspektiverne i Folkeskolereformen samt præsentere en kortlægning af det eksisterende samarbejde mellem boligsociale indsatser og folkeskoler.
  • Boligsocial projektleder, Anders Hagedorn, Charlottekvarteret, præsenterer deres lokalsamfundsudviklende samarbejde med folkeskolen.
  • Familiemedarbejder, Karen Gram, og Børn- og ungemedarbejder, Hildur Thorisdottir, Søndermarken, fortæller om, hvordan den boligsociale indsats fungerer som brobygger mellem folkeskolen og områdets tosprogede forældre.
  • KUN I AARHUS: Kultur Booster og rollemodeller, Lotte Wagner Ålborg Øst fortæller om samarbejdet om projekt Kulturbooster.

Arrangører: Boligsocialnet og Center for Boligsocial Udvikling.

Se seneste nyheder