Hjem / Nyheder / FOKUS: HVILKE STRATEGIER SKAL DER BENYTTES I DET BOLIGSOCIALE ARBEJDE?
nyheder
20. januar 2015

FOKUS: HVILKE STRATEGIER SKAL DER BENYTTES I DET BOLIGSOCIALE ARBEJDE?

CFBU holder løbende oplæg og yder rådgivning til boligsociale medarbejdere og andre aktører, der beskæftiger sig med landets udsatte boligområder.

CFBU var forleden på besøg hos Boligsocialt Fællessekretariat i Køge for at holde inspirationsoplæg om boligsociale strategier og metoder.

Formålet var at gøre de boligsociale medarbejdere skarpere på hvilke strategier og metoder, der benyttes nu og i fremtiden indenfor det boligsociale arbejde. Det har nemlig væsentlige konsekvenser for de resultater der opnås.

Majken Rhod, konsulent ved CFBU, var ude at holde præsentationen:

Når jeg er ude at holde oplæg, oplever jeg tit diskussionen handle om, hvorvidt man skal arbejde med bottom-up eller top-down strategier. Virkeligheden er ofte den, at begge strategier benyttes i det boligsociale arbejde, hvor nogle metoder retter sig mere mod den ene strategi end den anden. Udfordringen består imidlertid i at kunne skelne mellem hvilke strategier, der er dominerende i den boligsociale medarbejders tilgang til arbejdet. CFBU’s ønske i denne sammenhæng er, at kunne bidrage til mere klarhed og inspirere til løbende refleksion.”

Præsentationen tog udgangspunkt i en af CFBU’s seneste rapporter, der giver et overblik over boligsociale strategier, metoder og aktiviteter. Læs rapporten her.

Rami Panduro Zouzou, sekretariatsleder ved Boligsocialt Fællessekretariat Køge, var glad for besøget, der fik sat begreber på hans og medarbejdernes arbejde med udviklingen af lokalsamfundet:

”En helhedsplans succes afhænger ikke af aktiviteterne alene, men af en stabil struktur og en organisation, der trækker i samme retning. Hensigtserklæringer på papir skaber ikke en fælles organisationskultur. Medarbejderne er nødt til at tænke, føle og identificere sig med den enhed, som skal implementere de mange indsatser, hvis helhedsplanerne skal bevare deres troværdighed. Den proces hjælper CFBU os med at sætte i gang.

Se seneste nyheder