Hjem / Nyheder / FÆRRE UNGE HAR FRITIDSJOB
nyheder
10. september 2018

FÆRRE UNGE HAR FRITIDSJOB

Andelen af unge i 9. klasse, der har et fritidsjob ved siden af skolen, er faldet markant de senere år. Det viser CFBU’s nye undersøgelse. Analysen viser også, at unge med fritidsjob afslutter folkeskolen med et højere karaktergennemsnit og efterfølgende kommer hurtigere igennem deres ungdomsuddannelse eller gymnasiet.

Flaskedreng i Netto, avisbud eller et job på tanken ved siden af skolen? Tidligere forskning har vist, at det kan have afgørende indflydelse på et ungt menneskes tilværelse og resultater i grundskolen, på en videregående uddannelsen og til sidst måske på jobbet, hvis den unge har haft et fritidsjob ved siden af folkeskolen.

CFBU har i en ny rapport analyseret udviklingen i andelen af unge fritidsjobbere generelt i Danmark og i de udsatte boligområder. Analysen viser overordnet, at andelen af unge fritidsjobbere siden 2008 er faldet markant – både på landsplan (fra 63 pct. til 46 pct) og i de udsatte boligområder (fra 53 pct. til 36 pct). Der er i perioden permanent ca. 10 procentpoint færre unge fritidsjobbere i de udsatte boligområder end på landsplan.

 LÆS MERE OG DOWNLOAD RAPPORTEN

Se seneste nyheder