Center for Boligsocial Udvikling lukker pr. 1/1 2025

Center for Boligsocial Udvikling lukker pr. 1. januar 2025. Centerets hjemmeside vil dermed også lukke, og viden publiceret på hjemmesiden overgår til Landsbyggefonden.

Landsbyggefonden sikrer, at offentliggjort viden fra CFBU fortsat er tilgængelig via BoligsocialNet. CFBU’s publikationer og vidensblade kan derfor fra 1. januar 2025 findes på https://www.boligsocialnet.dk/

Henvendelse om indsatser i udsatte boligområder, støttet af Landsbyggefonden, kan ske til Landsbyggefonden. Hvis du vil holdes løbende orienteret om nyheder og viden fra Landsbyggefonden kan du tilmelde dig ”Nyt fra Landsbyggefonden” her: https://lbf.dk/nyheder/

Administrative henvendelser vedrørende Center for Boligsocial Udvikling skal rettes til Social- og Boligministeriet.

Hjem / Nyheder / DELTAGER PÅ WORKSHOP OM FAMILIEINDSATSER: ‘STOR BETYDNING AT FÅ MULIGHED FOR AT KENDE MANGFOLDIGHEDEN’
nyheder
31. oktober 2019

DELTAGER PÅ WORKSHOP OM FAMILIEINDSATSER: ‘STOR BETYDNING AT FÅ MULIGHED FOR AT KENDE MANGFOLDIGHEDEN’

CFBU har afholdt et workshopforløb, som samler både de boligsociale helhedsplaner og de kommunale samarbejdspartnere om at udvikle eller forbedre de boligsociale familieindsatser.

Workshopforløbet er designet til, at boligsociale helhedsplaner og kommunale samarbejdspartnere, som fx dagtilbuddene eller sundhedsplejen, samles om i fællesskab at udvikle på en konkret indsats.

De indsatser der arbejdes med i workshopforløbet er målrettet sårbare småbørnsfamilier (0-6 år). For at forløbet skal give gode resultater er det helt nødvendigt, at både den kommunale og boligsociale ledelse ser vigtigheden i, at afsætte ressourcer til implementeringen af den færdigudviklede eller forbedrede indsats.

WORKSHOP HAR BETYDET STYRKET SAMARBEJDE MELLEM KOMMUNE OG BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN

Vi har spurgt workshop-deltager Lea Gitz Hansen, som er teamleder af daginstitutionen Børneby Øster i Ikast om, hvad det har betydet at få muligheden for at udvikle på en familieindsats i samarbejde med den boligsociale helhedsplan i Østbyen i Ikast:

– Det har haft en stor betydning for mig at få mulighed for at kende til den mangfoldighed, som vi har i vores nærmiljø. Vi har i institutionen pt. 34 børn, som har kendskab til mere end et sprog. Nogle af børnene kan tre og fire sprog.

– Jeg har gennem mit kendskab til den boligsociale helhedsplan for vores område haft mulighed for at have en familiegruppe sammen med den socialfaglige beboerrådgiver. Det har givet mig stor forståelse og indsigt i, hvilke forskelligheder vores kulturer i forskellige lande er i besiddelse af. Den forståelse for forskellighed har jeg flittigt givet videre til personalet i institutionen og derved har mange fået gavn af indsatsen.

Hvilke udfordringer har i haft med jeres eksisterende indsats for sårbare familie?

– Udfordringen har primært været at få familier til at deltage. Når det så er sagt, så har de familier, som har deltaget, virkelig rykket sig. Der er en ret stor forskel på, hvordan vi ser samværet mellem børn og forældre og hvad vi vægter mest. Vi kan lære af hinandens kulturer.

Hvad håber du at workshopforløbet kommer til at betyde for jeres indsats på den lange bane?

– Jeg håber, at det bliver naturligt at vi kan se og lære af hinanden. At vi bare kan se naboen som den, der bor ved siden af og ikke som nogen der skal bedømmes ud fra, hvilket land de kommer fra.

Se seneste nyheder