Hjem / Nyheder / CFBU PÅ MANDAGMORGEN-WORKSHOP
nyheder
21. oktober 2014

CFBU PÅ MANDAGMORGEN-WORKSHOP

Ugebrevet Mandagmorgen afholder i uge 43 workshoppen ”Forstå den nye velfærd” for Ballerup Kommune. CFBU´s Majken Rhod holder oplæg for 20 ledere fra forskellige forvaltninger i kommunen.

Workshoppen handler om, hvordan der kan skabes en bedre velfærd, og hvordan man finder de skjulte ressourcer i samfundet. Målene er bedre velfærd, mere kvalitet for pengene samt trivsel og glæde hos borgerne. Velfærden skal tænkes i nye
termer – i kreative, utraditionelle løsninger og andre innovative måder at bruge ressourcerne på. Majken Rhod pointerer:

”Vi skal få systemer til at mødes, tænke på tværs af forvaltninger, og tænke mere helhedsorienteret i stedet for fagspecifikt.
Her har det boligsociale område meget at byde på, bl.a. i form af helhedsorienterede løsninger, samarbejde mellem forskellige aktører ”på tværs og på langs”. Det har de boligsociale medarbejdere en rigtig god erfaring med. Udsatte borgere er ofte forvirrede over tilgangen til ”systemet”, selv en almindelig telefonopringning kan være svær, og hvem er det lige de skal ringe til? De er systemtrætte og systemforvirrede, og mangler kendskab til almene samfundsforhold. Der kan de boligsociale medarbejdere hjælpe med at bygge bro mellem de udsatte borgere og det ordinære system.”

Se seneste nyheder