Entreprenørvirksomheden Enemærke & Pedersen står i spidsen for et nyt udviklingsprojekt, som har til formål at løfte socialt udsatte ind på arbejdsmarkedet. Center for Boligsocial Udvikling (CFBU) indgår i partnerskabet sammen med blandt andre CABI og Green Building Council Denmark.
Projektet skal hjælpe til at indfri byggebranchens store potentiale for at skabe jobs til ledige socialt udsatte og få flere bygherrer til at prioritere det sociale ansvar. Titlen på projektet er ’Social beskæftigelse – byggebranchens guide til at løfte socialt udsatte ind på arbejdsmarkedet’ og er støttet af Realdania.
Partnerskabet er netop etableret og løber halvandet år frem. Anders Sørensen, der er forretningsudvikler og projektansvarlig i Enemærke & Petersen, siger:
– Vores mål er at samle al den vigtige viden, vi har liggende derude, og skabe en form for kogebog, som kan hjælpe entreprenører til at blive endnu bedre til at hjælpe socialt udsatte borgere i arbejde. Derfor vil vi skabe en letforståelig manual målrettet byggebranchen, så social beskæftigelse lettere kan implementeres.
Lette instrukser skal løfte det sociale ansvar i byggebranchen
Manualen skal gå i detaljerne med rollefordeling, ansvar og økonomi, når det kommer til social beskæftigelse. Med andre ord skal manualen være en guide til, hvordan processen skal foregå, hvem der skal gøre hvad og hvornår, så social beskæftigelse bliver lettere at implementere for alt fra jobcentre til bygherrer. På den måde kan man skabe en længerevarende, social udvikling i hele byggebranchen.
Centerleder ved CFBU, Birgitte Mazanti siger:
– Vi er begejstrede over, at Enemærke & Pedersen sætter sig i spidsen for det her vigtige projekt. Der ligger et enormt potentiale i at man tænker beskæftigelsesindsatser for udsatte beboere ind i sammenhæng med de renoveringsprojekter, som den almene sektor gennemgår i dag og mange år frem. Enemærke & Pedersen har over 40 års erfaring med renovering af almene boliger og sætter fokus på social bæredygtighed, så jeg kan ikke forestille mig en bedre samarbejdspartner til det her udviklingsprojekt.
Kortlægning viser omfang af jobskabelse i renoveringsprojekter
CFBU udkom i sommeren 2018 med rapporten ’Renovering og jobskabelse i udsatte boligområder’, som kortlægger beskæftigelsesfremmende tiltag i forbindelse med renoveringsprojekter i udsatte boligområder. Projekterne, som beskrives i rapporten, fik til sammen over 300 ledige ud på byggepladserne.