Hjem / Nyheder / CFBU I MANDAGMORGEN
nyheder
13. november 2014

CFBU I MANDAGMORGEN

De mange udsatte boligområder spiller en vigtig rolle for integrationen i Danmark. Trods regeringens mål om at nedbryde dem vokser antallet af ghettoer, og 26 nye boligområder er på vippen til også at være ghettoer. Regeringen vil med sit nye boligudspil øge trygheden og mindske kriminaliteten i boligområderne – og der er masser af gode løsninger at lære fra.

Mjølnerparken i København. Vollsmose i Odense. Gellerup i Aarhus. De sidste 30 års indvandring af mennesker fra især Mellemøsten og Afrika har skabt en række særligt udsatte boligområder rundt omkring i hele landet – populært kaldet ghettoer. Regeringen tog i sidste uge hul på de politiske forhandlinger om en ny boligaftale for at forbedre forholdene i de udsatte boligområder, mindske kriminaliteten og skabe større tryghed. Og der er nok at tage fat på. For trods regeringens mål om at halvere antallet af ghettoer i de kommende år, går udviklingen den forkerte vej. De sidste par år er antallet af udsatte boligområder steget, fremgår det af regeringens nationale integrationsbarometer. Og yderligere 26 boligområder er i farezonen for at komme på regeringens sorte liste.

“Nu har jeg været i det her felt i 20 år, og der har været skrevet tykke rapporter om, hvor vigtigt det er med samarbejdet,” siger Birgitte Mazanti, der leder Center for Boligsocial Udvikling.

Se seneste nyheder