Hjem / Nyheder / BOLIGMINISTER UDPEGER NY BESTYRELSE TIL CFBU
nyheder
18. januar 2021

BOLIGMINISTER UDPEGER NY BESTYRELSE TIL CFBU

Center for Boligsocial Udvikling (CFBU) får tilført nye kræfter og kompetencer i nyudnævnt bestyrelse med borgmester i Fredensborg Kommune, Thomas Lykke Pedersen, som ny formand.

Pressemeddelelse fra Transport- og Boligministeriet.

 

Center for Boligsocial Udvikling (CFBU) skal have ny bestyrelse for perioden 2021-2024. Valget af ny bestyrelsesformand er faldet på borgmester i Fredensborg Kommune, Thomas Lykke Pedersen.

– Jeg er utrolig glad for, at Thomas Lykke Pedersen har sagt ja til opgaven om at tilføre nye kræfter til CFBU og videreudvikle det gode arbejde, som centret og dets afgående bestyrelse har stået for i de seneste fire år, siger boligminister Kaare Dybvad Bek.

Det er boligministeren, der indstiller halvdelen af de 8 bestyrelsesmedlemmer, herunder formanden og bestyrelsens to nye sagkyndige, hvor valget er faldet på hhv. forfatter og samfundsdebattør Geeti Amiri, der er under uddannelse til lærer, og forfatter og radiovært Ali Aminali, der har en baggrund som socialrådgiver.

– Jeg er sikker på, det vil komme CFBU til gavn, at der i den nye bestyrelse kommer til at være folk med praktiske erfaringer fra den hverdag, som centrets arbejde med udsatte boligområder retter sig imod, siger boligministeren.

Ny bestyrelsesformand for CFBU, Thomas Lykke Pedersen, glæder sig til opgaven:

– Jeg er meget glad for, at boligministeren viser mig denne tillid og ser frem til et godt samarbejde med centerets bestyrelse og medarbejdere. CFBU løfter en vigtig opgave med stor betydning for mange tusinde borgeres hverdag. Det er derfor mit håb, at jeg kan bidrage til centerets virke gennem min kommunale erfaring med vidt forskellige udfordringer og indsatser i udsatte boligområder. Jeg ser derfor også denne udnævnelse som et skulderklap til hele Fredensborg Byråd, som gennem mange år har arbejdet målrettet og seriøst med kommunens udsatte boligområder, siger Thomas Lykke Pedersen.

Danmarks Almene Boliger (BL), Kommunernes Landsforening (KL), Landsbyggefonden (LBF) og Beskæftigelsesministeriet (BM) har hver især indstillet en kandidat til den nye bestyrelse, som boligministeren nu har udpeget frem til 2024. Den samlede nye bestyrelse kommer herefter til at bestå af:

  • Thomas Lykke Pedersen (formand), borgmester i Fredensborg Kommune.
  • Geeti Amiri, forfatter, samfundsdebattør og lærerstuderende.
  • Ali Aminali, forfatter, radiovært og socialrådgiver.
  • Mikkel Sune Smith, afdelingschef i Transport- og Boligministeriet.
  • Louise Buch Viftrup, leder af Boligsocialnet (indstillet af BL).
  • Karoline Amalie Steen, kontorchef i Center for Klima og Erhverv (indstillet af KL).
  • Leif Tøiberg, driftsstøttechef (indstillet af LBF)
  • Lotte Horsholt, kontorchef i Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (indstillet af BM).

 SE PRESSEMEDDELELSEN PÅ TRM’S HJEMMESIDE

Se seneste nyheder