Center for Boligsocial Udvikling lukker pr. 1/1 2025

Center for Boligsocial Udvikling lukker pr. 1. januar 2025. Centerets hjemmeside vil dermed også lukke, og viden publiceret på hjemmesiden overgår til Landsbyggefonden.

Landsbyggefonden sikrer, at offentliggjort viden fra CFBU fortsat er tilgængelig via BoligsocialNet. CFBU’s publikationer og vidensblade kan derfor fra 1. januar 2025 findes på https://www.boligsocialnet.dk/

Henvendelse om indsatser i udsatte boligområder, støttet af Landsbyggefonden, kan ske til Landsbyggefonden. Hvis du vil holdes løbende orienteret om nyheder og viden fra Landsbyggefonden kan du tilmelde dig ”Nyt fra Landsbyggefonden” her: https://lbf.dk/nyheder/

Administrative henvendelser vedrørende Center for Boligsocial Udvikling skal rettes til Social- og Boligministeriet.

Hjem / Nyheder / BERLINGSKE: UTRYGHEDEN ER STOR I DANMARKS GHETTOER
nyheder
2. april 2013

BERLINGSKE: UTRYGHEDEN ER STOR I DANMARKS GHETTOER

Utrygheden er langt større i de udsatte boligområder end i andre byområder, viser første landsdækkende undersøgelse af forholdene. Ifølge boligminister Carsten Hansen (S) skal børn og unge holdes væk fra gaderne for at komme de grundlæggende problemer til livs.

Bragt i Berlingske d. 2. april 2012 og på www.b.dk

Utrygheden i de udsatte boligområder har fået ansigter: Unge i grupper som gør det usikkert at færdes i mørket på de ofte øde veje og stier. Personer der fræser på scootere gennem boligblokkene. Og alkoholikere og narkomaner som råber ad beboerne.

For første gang er utrygheden blevet målt og undersøgt i de 33 boligområder på regeringens liste over særligt udsatte af slagsen – den såkaldte ghettoliste.

Undersøgelsen, som Center for Boligsocial Udvikling står bag, viser, at hver fjerde beboer – 26 procent af de adspurgte – er utryg ved at færdes alene i mørket i deres eget område. Og at en del afholder sig fra samme.

Undersøgelsen sammenligner med landets øvrige byområder, og her føler 16 procent sig utrygge. »Problemet med utrygheden er helt klart langt større i vores udsatte boligområder, og det skal vi gøre noget ved,« siger Carsten Hansen (S), minister for by, bolig og landdistrikter.

Den landsdækkende undersøgelse afdækker også, at beboerne ikke frygter kriminalitet som vold, røveri, tyveri eller indbrud nær så meget, som de frygter den utryghedsskabende adfærd.

Selv om 13 pct. af de 492 respondenter fra andre byområder har været udsat for kriminalitet inden for det seneste år – 27 pct. af dem anmeldte det ikke. Tilsvarende har 20 pct. af de 402 respondenter fra de udsatte områder været udsat for kriminalitet. 46 pct. af dem anmeldte det ikke.

– Det overrasker mig, at der ikke er den sammenhæng mellem kriminalitet og utryghed, som vi troede, der var, siger Nikolaj Avlund, som er konsulent ved Center for Boligsocial Udvikling og ansvarlig for undersøgelsen.

 LÆS HELE ARTIKLEN HER

Se seneste nyheder