Hjem / Nyheder / AMBASSADØRER POPULÆRE I UDSATTE BOLIGOMRÅDER
nyheder
17. december 2014

AMBASSADØRER POPULÆRE I UDSATTE BOLIGOMRÅDER

Det er blevet populært for kommuner og boligselskaber at benytte frivillige beboerambassadører til at komme i kontakt med beboerne i udsatte boligområder. Det viser en ny kortlægning af de seneste års boligsociale indsatser i udsatte boligområder fra Center for Boligsocial Udvikling (CFBU). 

De har hverken deres eget flag, møntfod eller blå nummerplader. Til gengæld har beboerambassadørerne en stor vennekreds i deres boligområde og er på fornavn med de fleste. Det giver dem mulighed for at hjælpe kommunen, boligselskabet eller andre myndigheder med at komme i kontakt med områdets beboere og formidle viden til grupper, der ellers kan være svære at nå. Det kan være isolerede beboere eller beboere, der ikke læser dansk og derfor ikke åbner rudekuverterne fra det offentlige.

Naboambassadører, miljøambassadører, og opgangsambassadører – titlen varierer alt efter hvilken type viden der formidles, men metoderne ligner hinanden: Kommunen eller boligselskabet rekrutterer en frivillig gruppe beboere med stort netværk i boligområdet.

Se seneste nyheder