Illustration: © Mette Lind Kusk
Center for Boligsocial Udviklings seneste undersøgelse ”Hvis ikke du har en uddannelse, så har du ikke et liv” peger på, at en del unge i udsatte positioner mister troen på ’systemet’ og vender sig væk fra de eksisterende indsatser og tilbud. Særligt de unge over 18 år oplever at stå alene med en række udfordringer. Hvis vi lytter til de unges erfaringer, stiller det nogle særlige krav til det sociale arbejde og de professionelle, der møder de unge. De unges perspektiver udfordrer den måde, vi har indrettet vores velfærdsindsatser på og det rejser en række spørgsmål til måden vi møder de unge på.
Program
Kl. 10.00 Velkomst og rammesætning af dagen v. Center for Boligsocial Udvikling
Del 1: Hvilken praksis kalder de unge på?
Oplæg: Fem greb i grænselandsarbejdet fra et ungeperspektiv – indsigter fra undersøgelsen ”Hvis ikke du har en uddannelse, så har du ikke et liv” v. Center for Boligsocial Udvikling
Faciliterede øvelser – Hvilke dilemmaer møder vi i en praksis, som tager udgangspunkt i et ungeperspektiv, og hvad vil der skulle til, for at vi bedre kan håndtere dem?
FROKOST OG SAMVÆR
Del 2: Boligsocialt arbejde med unge over 18 år
Oplæg: Kulturcenter Sundholm – et praksiseksempel på eksperimenterende boligsocialt arbejde med unge over 18 år v. Rasmus Christensen, specialkonsulent, KAB
Faciliteret dialog – Hvad er det særlige ved Kulturcenterets organisering og praksis? Hvordan kan unge engageres via fællesskab, relationer og meningsfulde professionelle funktioner? Kræver det nogle bestemte forudsætninger og hvilke perspektiver rejser det for lokalt arbejde med unge?
Kl. 14.00 Afrunding og tak for i dag