Hjem / Arrangementer / Temadag: Negativ social kontrol i en boligsocial kontekst
arrangement

Temadag: Negativ social kontrol i en boligsocial kontekst

24. oktober 2023

Møder du som boligsocial medarbejder borgere, der er udsat for negativ social kontrol, eller som står i en æresrelateret konflikt, og ønsker du mere viden om, hvordan du kan arbejde med problemstillingerne i den boligsociale indsats?

De boligsociale medarbejdere kan fx møde den negative sociale kontrol i kontakten til den enkelte borger, hvor kontrollen udspringer af egen familie, eller som et fænomen blandt beboergrupper, hvor kontrollen udvikler sig i lokalområdet. Den negative sociale kontrol kan resultere i forskellige grader af begrænsninger i forhold til borgerens trivsel, udvikling og læring.

SIRI arrangerer sammen med Center for Boligsocial Udvikling og Boligsocialnet sin anden temadag om negativ social kontrol målrettet boligsociale medarbejdere. Temadagenes overordnede formål er at opkvalificere boligsociale aktører i udsatte boligområder med en faglig forståelse og et fælles sprog for problemstillingerne.

På temadagen præsenteres deltagerne gennem oplæg og øvelser for faglige begreber og konkrete redskaber, som de kan anvende til at forebygge negativ social kontrol blandt borgere i udsatte boligområder. Vinklen vil være det brede boligsociale arbejde og er således relevant på flere områder såsom forebyggelse, beskæftigelse, uddannelse, familier og medborgerskab.

Temadagen vil bygge videre på den første temadag for boligsociale medarbejdere, som blev afholdt den 17. marts 2023 og vil således ikke være en indholdsmæssig gentagelse. Programmet fastsættes snarest.

 


 

PÅ TEMADAGEN FÅR DU:

  • Faglige vidensoplæg om temaer i relation til arbejdet med negativ social kontrol i en boligsocial kontekst
  • Inspiration og faglig sparring om de muligheder, som det boligsociale arbejde med problemstillingen kan indeholde
  • Mulighed for at være med til at skabe viden om, hvordan boligsociale indsatser kan bidrage til at skabe lokal modstandskraft mod negativ social kontrol

 

Temadag: Negativ social kontrol i en boligsocial kontekst

24. oktober 2023

kl. 09:30 - 15:30

Sted
Værkmestergade 2
8000 Aarhus C
Comwell Aarhus
Målgruppe
Temadagen er for boligsociale medarbejdere fra helhedsplaner og boligorganisationer samt andre aktører, der arbejder med forebyggelse lokalt i udsatte boligområder. Hvis din beskæftigelse er en anden, men du ønsker at deltage alligevel, kan du komme på venteliste ved at sende en mail til: majri@siri.dk.
Tilmelding

Deltagelse er gratis men kræver tilmelding senest 09/10. Se program og tilmed dig her.

Har du spørgsmål, kan du kontakte Sarah Lunar på mail slu@cfbu.dk.

Tilmeld dig her

Se kommende arrangementer