Hjem / Arrangementer / Temadag: negativ social kontrol i en boligsocial kontekst
arrangement

Temadag: negativ social kontrol i en boligsocial kontekst

17. april 2023

Forebyggelse af negativ social kontrol er et område, som den boligsociale indsats er begyndt at arbejde mere målrettet med. Arbejdet med at styrke beboernes sociale, demokratiske og kritiske kompetencer har en forebyggende effekt i forhold til problemstillingen, og det sker blandt andet gennem metoder og aktiviteter, der fremmer medborgerskab og sammenhængskraft i udsatte boligområder.

På temadagen stiller vi skarpt på, hvad det indebærer at arbejde forebyggende med negativ social kontrol blandt beboere i udsatte boligområder, ligesom vi skal høre konkrete erfaringer med boligsocialt arbejde med at forebygge negativ social kontrol. Det kan fx handle om kontrollens udtryksformer og mekanismer, faglige dilemmaer samt potentialer i at arbejde områdebaseret og kollektivt med forebyggelse. Negativ social kontrol er netop et socialt fænomen, der udspringer i familien, omgangskredsen eller lokalmiljøet.

Gennem oplæg og erfaringsudveksling skal temadagen således bidrage til at skabe et fælles sprog, refleksion og en grundlæggende forståelse for arbejdet med negativ social kontrol i en boligsocial kontekst.

På temadagen får du:

  • En personlig fortælling om at have været udsat for negativ social kontrol.
    Introduktion til begreberne æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.
  • Herunder viden om centrale mekanismer, tegn hos børn og voksne, individets strategier, motivationen bag, omfang mv.
  • Indblik i områdebaseret forebyggelse af negativ social kontrol i udsatte boligområder i en kombination af små vidensoplæg og fælles drøftelser med deltagerne.
  • Inspirationsoplæg fra en boligsocial helhedsplan.

 SE PROGRAM OG TILMED DIG HER

Temadag: negativ social kontrol i en boligsocial kontekst

17. april 2023

kl. 10:00 - 15:30
(morgenmad kl. 9.30 – 10.00)

Sted
MBK
Pilestræde 61
1112 København K. 500 meter fra Nørreport.
Målgruppe
Temadagen henvender sig til medarbejdere fra helhedsplaner, boligorganisationer og andre aktører, der arbejder lokalt med og har interesse i forebyggelse af negativ social kontrol blandt beboere i udsatte boligområder.
Chefkonsulent
Sarah Lunar
Tlf. 26 40 25 80
slu@cfbu.dk
Kontakt Sarah, hvis du ønsker at høre mere eller få sparring på en konkret udfordring.

Se kommende arrangementer