Hjem / Arrangementer / KONFERENCE: FRITIDSFÆLLESSKABER FOR ALLE BØRN
arrangement

KONFERENCE: FRITIDSFÆLLESSKABER FOR ALLE BØRN

8. November 2023

En dag om inklusion af børn fra udsatte boligområder i fritidsaktiviteter.

Kom med til Taastrup Teater- og Musikhus og Børne- og Kulturhuset i boligområdet Taastrupgaard, når Center for Boligsocial Udvikling, Kulturens Analyseinstitut og Idrættens Analyseinstitut d. 8. november 2023 inviterer til konference under overskriften:

Fritidsfællesskaber for alle – en dag om inklusion af børn fra udsatte boligområder i fritidsaktiviteter

At være med på fodboldbanen, spille saxofon eller gå til spejder er alle måder at deltage i et fritidsfællesskab. Fritidsfællesskaber der kan fungere som løftestang til alt fra kriminalitetsforebyggelse, integration og trivsel.

Men børn i udsatte positioner er underrepræsenterede i foreningslivet, og mange af dem bor i udsatte boligområder. Samtidig tales der på landsniveau om en trivselskrise, som kalder på nye løsninger til at give flere en plads i et fællesskab. Så hvordan finder flere børn en vej ind i et fritidsfællesskab?

 


På dagen

På dagen får du viden om de problemstillinger og barrierer, der gør, at børn i udsatte positioner er underrepræsenterede i foreningslivet.

Du kan høre og deltage i debatter om:

  • Synergi og sammenhængskraft på tværs af aktører: Hvordan skaber vi spillerum til de mange aktører, der gerne vil sikre børn en plads i fritidsfællesskaber?
  • Potentialet i uformelle deltagelsesformer: Hvordan kan vi skabe kulturelle og sportslige fællesskaber for børn i udsatte positioner?
  • Behovet for lokal forankring: Hvad kan det lokale fritidstilbud i et udsat boligområde, og hvordan bliver det bæredygtigt og forankret fremfor projektbaseret og tidsafgrænset?

Mød Martin Højland, direktør i Turning Tables Denmark, Marie Traasdahl Staal, chef for udvikling og sociale programmer i nonprofit-gadeorganisationen GAME, Jacob Weigand, kulturskoleleder for Musik-, Billedkunst- og Dramaskolen i Høje Taastrup Kommune, Sia Andersen, boligsocial leder i AKB Taastrupgaard, Aske Tybirk Kvist, ph.d.-studerende i Nørrebro United, Poul Knopp Damkjær, centerchef i Fritids- og Kulturcenter i Høje-Taastrup Kommune og mange flere inspirerende mennesker!

Sidst men ikke mindst får du mulighed for at se og opleve to kulturelle samlingspunkter. Konferencen finder nemlig sted i Taastrup Teater- og Musikhus og rummer også en gåtur til Børne- og Kulturhuset beliggende i det udsatte boligområde Taastrupgaard.

Så kom og få din morgenkaffe i teatret, få fyldt hovedet med nye input og maven med frokost – og nyd et glas vin til slut sammen med nye bekendtskaber. Vi glæder os til at se dig!

Konference: fritidsfællesskaber for alle børn

8. november 2023

kl. 09:30 - 14:30

Sted
Taastrup Teater- og Musikhus
Arrangør: CFBU, Idrættens Analyseinstitut og Kulturens Analyseinstitut
Målgruppe
Både beslutningstagere på feltet, centralt placerede koordinatorer og udførende medarbejdere og frivillige i foreninger, foruden understøttende indsatser hos boligsociale helhedsplaner, kommuner og NGO’er samt andre med interesse for emnet.
Tilmelding

Deltagelse kræver tilmelding. Det er gratis at deltage.

  • Tilmelding skal ske til Michelle Rove Hansen på mrh@cfbu.dk
  • Oplys venligst navn, stilling, organisation og antal deltagere i din mail.
Tilmeldingsfrist
3. november 2023
Specialkonsulent
Natasja Lund
Tlf. 30 99 03 41
nlu@cfbu.dk
Kontakt Natasja, hvis du ønsker at høre mere eller få sparring på en konkret udfordring.

Se kommende arrangementer