Hjem / Arrangementer / Holdbar socialøkonomi i udsatte boligområder
arrangement

Holdbar socialøkonomi i udsatte boligområder

14. september 2022

Rundt omkring i landets udsatte boligområder forener socialøkonomiske virksomheder social værdiskabelse og kommerciel forretningsdrift. De løfter både den enkelte beboer og det udsatte boligområde som helhed ved at ansætte beboere der har særlige barrierer for at komme i job, og ved at tilføre nyt erhvervs- og byliv til boligområderne.

I forbindelse med CFBU’s projekt om socialøkonomiske virksomheder i udsatte boligområder inviterer vi til et ”Debat og perspektiver” arrangement, hvor der vil blive stillet skarpt på, hvad det kræver at skabe et solidt grundlag for socialøkonomiske virksomheder i udsatte boligområder – og ikke mindst hvordan boligforeninger og boligsociale indsatser kan gøde jorden for holdbar socialøkonomi.

 

Program
  • Hvad kræver det at balancere benhård økonomi med samfundsgavnlige formål i socialøkonomiske virksomheder? En kritisk vinkel på socialøkonomi og hvorfor det kan være svært.
    Oplæg af Mikkel Holmbäck, adm. direktør i Glad Fonden
  • Hvordan kan boligorganisationer bidrage til, at socialøkonomiske virksomheder i udsatte boligområder bliver økonomisk bæredygtige? Få indsigt i potentialerne ved boligorganisationers samarbejde og købekraft.
    Oplæg af Sanne Kjær, kundedirektør i KAB
  • Hvilke roller kan det boligsociale med fordel indtage i et samarbejde med socialøkonomiske virksomheder?
    Paneldebat med blandt andre Mai Green Petersen, sekretariatsleder i Albertslund Boligsociale Center, Julie Abitz, Boligsocial leder i Amagerplanen & Mette Nisgaard Larsen, boligsocial medarbejder i NørreBrobyggerne.
  • Rundvisning og fortælling om Lundtoftegades nye kultur- og iværksætterhus ’Huset 21’.
    Ved afdelingsformand i Lundtoftegade Søren-Emil Schütt
  • Se og smag på socialøkonomiske produkter og hør virksomhederne fortælle om, hvordan de gør en positiv forskel for både beboere og boligområde.

Holdbar socialøkonomi i udsatte boligområder

14. september 2022

kl. 14:00 - 17:00

Sted
HUSET 21 på Lundtoftegade 21 i København N
Målgruppe
Målgruppe: Boligorganisationer, boligsociale helhedsplaner, socialøkonomiske virksomheder og iværksættere.
Specialkonsulent
Karen Broberg
Tlf. 61 69 84 38
kbr@cfbu.dk
Kontakt Karen, hvis du ønsker at høre mere eller få sparring på en konkret udfordring.

Se kommende arrangementer