På webinaret fortæller vi om resultaterne fra vores kommende rapport om beboerinddragelse i byudvikling i udsatte boligområder. Vi får desuden besøg af Anne Tortzen, der er ekspert i borgerinddragelse og leder af Center for Borgerdialog. På webinaret får du:
- Indblik i gevinsterne ved inddragelse af beboerne
- Viden om dilemmaer og udfordringer
- Konkrete redskaber til at arbejde med beboerinddragelse i praksis
Beboerinddragelse er en stor udfordring i mange boligorganisationer og kommuner, der arbejder med omdannelser og byudvikling i udsatte bydele og boligområder. På den ene side er beboernes stemme vigtig for at forstå beboernes ønsker og behov og for at byudviklingsprojekterne kan opnå legitimitet og opbakning lokalt. Men samtidig har boligorganisationer og kommuner svært ved at mobilisere beboerne og ved at omsætte beboernes input til synlige resultater.
På webinaret vil Lasse Kjeldsen, chefkonsulent ved CFBU, fortælle om resultaterne fra vores kommende rapport ”Hvordan får beboerne en stemme? Beboerinvolvering i omdannelse af udsatte boligområder”. Rapporten bygger på Lasses forskningsartikel, ”Community involvement in mixed-income transformation”. Oplægget tager udgangspunkt i byudviklingen i Tingbjerg i København og stiller skarpt på, hvilke potentialer og barrierer der opstår, når de gode intentioner om at inddrage beboerne skal omsættes til praksis i en kompleks byudviklingsproces med mange modsatrettede interesser og dagsordener.
Anne Tortzen, leder af Center for Borgerdialog, vil sætte casen i perspektiv med viden fra forskning og praksis. Hun stiller bl.a. skarpt på:
- Magt i borgerinddragelse – hvordan kommer den til udtryk -og hvordan kan den håndteres?
- Hvad skal der til for at nå de borgere, der er ’svære at nå´? og
- Hvilke kompetencer er der brug for i inddragelse?
Undervejs vil der være mulighed for spørgsmål og dialog.